Artsin blogi Stadin turvallisin vaihtoehto. Mielipiteeni ovat henkilökohtaisia, eivätkä edusta puolueen tai minkään järjestön kantaa asioihin.

Poliittinen kenttä alkaa vakiintumaan

 

Vaalit sen sitten todisti että poliittinen kenttä on muuttumassa. Seuraavat neljä vuotta näyttävät vakiintuuko kokonaan uudestaa. Tässä vähän ajatuksia pohdittuna blogin muotoon.

Kokoomus jatkaa edelleen eliitin puolueena höystettynä joillain työntekijöillä jotka löytävät kokoomus aatteesta sen mihin haluavat vaikuttaa ja pitävä ehkä demäareita vielä liian vasemmistona.

Demarit keikkuu vielä työnläisten nimissä vaalien körkikahinoissa vaikka osa duunareista on lähtenyt perussuomalaisten kannattajiksi. Näiden kahden puolueen välillä liikkuu varmasti eniten äänestäjiä riippuen ehdokkaista. 

Demareiden voisi olla syytä alkaa panostaa keskiluokan työntekijöihin jotka ovat olleet enemmän kallellaan kokoomukseen päin, siellä olisi varmoja äänestäjiä ja perussuomalaiset on varmasti iskemässä kouluttautuneilla ehdokkailla myös näihin äänestäjiin.

Perussuomalaiset on nostanut hyvin kannatustaan viimeisien vuosien aikana. Suurin syy on varmasti verbaalisesti lahjakkaan Soinin ja hänen tausta joukkonsa jotka ideoi näitä lausahduksia. Kärkäs maahanmuuttokriittisyys puree äänestäjiin. Heikkoutena näkyy ehkä mistä äänestäjät tulee. Äänestäjät on demareihin kyllästyneitä duunareita jotka ei tykkää demarien noususta pikku eliitti joukoksi, lisäksi äänestäjiä löytyy matalapalkka aloilta joissa äänestys aktiivisuus ei ole suurta ja äänestäjät jää helposti kotiin, tästä syystä perussuomalaisten kannatuskeen tulee vaihtelua tulevissakin vaaleissa ja tuskin perussuomalaiset jättää mitään näiden äänestäjien varaan. 

Perussuomalaisten on pakko lähteä hallitukseen uskottavuuden säilyttämiseksi ja seuraavat neljä vuotta on puolueen kannalta ratkaisevat kuinka tulevaisuuden käy. Jos Soini päättää luopua puheenjohtajuudesta on sekin iso riski puolueelle, samankaltaista jatkajaa ei taida olla

Vasemmistoliitto ja vihreät pysyvät omien kannattajiensa varjolla samoissa kannatuslukemissa, näiden puolueiden välillä on varmasti vaihtelua äänestäjissä.

Kristilliset ja RKP heillä on vakiintunut oma äänestäjä porukkansa ja pysyvät varmasti pieninä puolueina.

Muut pienent puolueet pysyvät poissa eduskunnasta varmasti hyvin pitkään. Piraattipuolueella on hyviä ehdokkaita ja ajatuksia jotka saattavat yllättää joissain vaaleissa mutta sen näyttää aika onnistuvatko

Muuto2011 koostuu pitkälti entisistä äänekkäistä perussuomalaisista joiden en usko radikaalin asenteen vuoksi nousevan eduskuntaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Reijo Tossavainen

Alle 50-vuotiaiden miesten keskuudessa demareita kannattaa enää vain 4,5 %. Se on todella vähän.

Näissä vaaleissa perussuomalaiset ottivat lopullisen tuntuisen torjuntavoiton Rinteen johtamasta demareiden ay-siivestä.

Lopputulos oli todella murskaava. Esim. uusissa Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan vaalipiireissä sdp sai neljä vuotta sitten 10 paikkaa. Nyt sdp sai vain kuusi paikkaa ja kaikki valitut ovat naisia.

Ehdotus Artolle. Heitä nykyinen jäsenkirjasi saunan uuniin ja ota se edellinen käyttöön. Sinua tarvitaan.

Toimituksen poiminnat