Artsin blogi Stadin turvallisin vaihtoehto. Mielipiteeni ovat henkilökohtaisia, eivätkä edusta puolueen tai minkään järjestön kantaa asioihin.

Mielenkiintoiset vaalit takana

Kuntavaalit 2017 on nyt taputeltu tarkastulaskentaa myöten. Omalta osaltani iso kiitos äänestäjlle. Uusi kunta ja uusi puolue on aina haaste, loikkareilla ei ole yleensä hyviä tuloksia heti alkuun mutta itse olen suhteellinen tyytväinen äänisaldooni vaikka odotin ainakin tuplamäärää. SDP kokoi karvaan tappion Helsingissä jota puidaan varmaan vielä monissa kokouksissa ja nurkkapöydissä. Politiikka on ailahtelevsaista ja koskaa ei tiedä mtä kansa pohtii ehdokastaan valitessa. Tässä oman äänituloksen pohdintaa.

 

 1. Tässä ehkä tärkein pointti. Työskentelen turvallisuusalalla jossa on keskitasoa heikommat palkat. Pienituloiset jättää helpommin äänestämättä, koska ovat pettyneet liian hyviin vaalilupauksiin joita ovat kuunnelleet vuodesta toiseen, eikä näitä ole pystytty toteuttamaan. Monissa ammateissa koetaan että äänestetään samassa ammatissa olevaa, meitä oli pari vartija/järjestyksenvalvojaa ehdokkaana kahdesta eri puolueesta ja äänimääristä huomaa ettemme saaneet kollegoiden tukea taaksemme, tätät asiaa pitää ruotia että miksi ei saatu. Olen kyllä luetellut jo kappaleen alussa ne asiat joiden uskon olevan syynä. Tässä on duunarille haaste, eli saada äänestäjät luottamaan itseensä eikä saa luvata sellaisia asioita joita ei voi pitää. Vaalilupausten tulee olla perusteltuja ja toteuttavissa. Tämä on pitkätaival mutta toivottavasti äänestäjät alkavat liikkua äänestyspaikoille luottamuksen kasvaessa. Nyt olemme hankalassa oravanpyörässä, kun parempituloiset äänestävät ja pienituloiset eivät. Tällä saadaan päättäviin asemiin henkilöitä jotka ajattelevat asioita parempituloisten kautta ja pienituloiset katkeroituvat entisestään. Perussuomalaisten nousun aikaan puhuin että ne saavat "kapakkakansan" liikkeelle, näin teki Tony Halme ja nyt Tonyn jälkeen moni muu. Nousua oli ja hyviä lupauksia, nyt ku lupaukset eivät toteutuneet suosio laskee ja kapakkakansa jää puimaan asioitaan pöytäparlamentteihin.

2. Pormestarin valinta. Oli mielestäni älytöntä päättää pormestarin tulevan kunnallisvaalituloksen kautta. Nyt meni monilta puolueilta ääniä Sinnemäen torjumiseen pormestarin pallilta. Kaikki tämä hyödytti Kokoomusta ja siellä tuskin asia harmittaa ollenkaan. Pormestarivaali olisi pitänyt erottaa omaksi vaaliksi kunnallisvaalien yhteyteen,jossa kansa olisi voinut äänestää mieluistaan johtohahmoa Helsingin keulakuvaksi sekä panostaa oman alueen mieluiseen ehdokkaaseen valtuustovaaleissa.

3. Uusi puolue ja uusi kunta. Olen ollut aikaisemmin Vantaalla Perussuomalaisten ehdokkaan aja nyt siirryin Helsinkiin ja vaihtanut puoluetta. Kesällä muutimme uudelle asuinlaueelle josta sain parhaan äänisaaliin ja edellytykset olisi ollut parempaan mikäli olisin ehtinyt oleman pidempään kaupunginosayhdistyksen toiminnassa mukana ja tuonut itseäni ja ajatuksia tutummiksi alueen asukkaille. No, tätä tulen jatkamaan enkä pelkästään vaalien kiilto silmissä vaan oikeasti vaikuttamisen vuoksi. Tapananinvainiossa on paljon mylleryksiä tulossa ja aktiivisia kansalaisia tarvitaan.

4. Viimeisenä mutta ei vähäisempänä tulee markkinointi. Mikäli pääsen ehdokkaaksi tuleviin vaaleihin pitää ottaa töistä vapaata ennakkoääänestyksen alkaessa ja kiertää aktiivisemmin kansa parissa. Olin vaalien ajan töissä klo 07-15 jonka jälkeen lähdin tekemään vaalityötä kaikkina iltoina, välillä myöhäänkin. Loppuvaiheessa alkoi jo väsy painamaan ja nyt univelkaa on nukuttu kohta viikko pois. Äänitulosta pohtiessa tuli mieleen kuinka turhia oli jotkin lehtimainokset, osittain johtuu juuri kohdan 1 äänestysinnosta.

 

Näillä pohdinnoilla kohti lautakunta neuvotteluja ja katsotaan kuinka siellä onnistaa. Seuraavat vaalit onkin jo maakuntavaalit presidentinvaalien yhteydessä jonka ehdokkuuskuviot selkiytyvät varmaan kesän alkupuolella. Työskentely politiikassa jatkuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat